Cedrové grilovací prkénko
Máte rádi ryby NA GRILU?
Chcete vyzkoušet nejlepší způsob grilování lososa? Zkuste to na cedrovém prkénku.
Pokud rádi grilujete a experimentujete s nezapomenutelnými chutěmi a zatím jste nevyzkoušeli kouzlo cedrového dřeva, pořiďte si cedrová grilovací prkénka. Kouzlo cedrového aromatického kouře a výborná chuť ryby (ale i ostatních potravin) vám připraví nevšední gurmánský zážitek.
Po řadu let má tento jednoduchý a nevšední způsob přípravy masa velký úspěch u všech návštěv a hostů. Budete mít s jeho přípravou jistě velký úspěch. Grilování je velmi jednoduché a servírování na cedrovém prkénku elegantní.
Proč grilovat na cedrovém prkénku?
- Kouř z cedrového dřeva předává masu jedinečné aroma
- Namočené dřevo během grilování uvolňuje páru, která zabraňuje vysoušení masa
- Na cedrovém prkénku se maso nepřipéká k roštům ani k hliníkovým táckům
Recept
PEČENÝ LOSOS NA CEDROVÉM PRKÉNKU
Před grilováním namočte cedrové prkénko na několik hodin do vody na cca 3-6 hodin. Aby zůstalo prkénko ponořené, zatěžte ho například sklenicí s vodou.
Připravte si gril, aby byl dostatečně vyhřátý. Grilujeme na žhavém uhlí. Na žhavé uhlíky položíme kovovou grilovací mřížku. Pro grilování je vhodné grilovací uhlí, nebo lze použít i dřevěné štěpiny.
Filet z lososa naporcujte na prkénku na jednotlivé porce, aby se marináda dostala co nejvíce k masu. Maso si namarinujte dle svých zvyklostí. Není vhodné používat výrazné koření, které přebije aroma cedrového dřeva.
Doporučujeme maso osolit, jemně opepřit, potřít olivovým olejem a posypat čerstvými bylinkami.
Lososa na mokrém prkénku položte na mřížku grilu přímo nad rozpálené uhlí. Gril přiklopte a nechte asi 20 minut – losos by měl být shora zlatý a na povrchu se objeví bílá pěna. Jednou za čas zkontrolujte gril, jestli prkénko nazačíná hořet. Pokud by byla v grilu příliš velká teplota, ztlumte plamen pomocí vody.
Hotového lososa servírujte přímo na cedrovém prkénku.
Dobrou chuť :)